Työkaluja

Neuvontamateriaalit


Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Asiantuntijayrittäjyyden suunnittelijan pelikirja

Entrepreneur guides

Yrittäjäksi Suomeen -oppaat / Entrepreneur Guides

Ohjeita kahvilan tai ravintolan perustajalle

Opas sivutoimiyrittäjälle

Osuuskunnan perustajan opas

Someopas 2015

Tie franchising -yrittäjäksi opas

Työterveyslaitoksen julkaisema uusi opas vastaa työelämäkysymyksiin 13 kielellä

Yrityksen omistajan ja sukupolvenvaihdoksen opas 2014

Yritystulkki-palvelu Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Yritystulkin käyttö on maksutonta. Kuopion kaupungin yrityspalvelu tarjoaa palvelun alueen yrittäjien käyttöön vuoden 2017 alusta.

Ytj-tietopalvelusta löydät tiedot kaikista Suomessa rekisteröidyistä yrityksistä ja yhteisöistä. Palvelussa voit tehdä hakuja useilla eri määritteillä, kuten mm. perustajan nimellä, yrityksen nimellä, Y-tunnuksella jne. Palvelussa voit esimerkiksi tarkistaa onko suunnittelemasi yrityksen nimi jo käytössä.

Hakemusten tueksi tarvitset liiketoimintasuunnitelman sekä myynti-, investointi- ja kannattavuuslaskelman.

Alustava liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma

Kannattavuuslaskelma

Verohallinto - www.vero.fi

Esp@cenet
Esp@acenet -patenttijulkaisutietokanta. Patenttijulkaisuja "kaikkialta maailmasta". Mistä ideoita uusiin tuotteisiin ja teknisiin ratkaisuihin? Mitä meillä ja maailmalla osataan ja tiedetään jo nyt? Mikä ratkaisu valitaan jatkokehitykseen? Onko väylä vapaana sopivan tekniikan käyttöönottoon? Mitä tekniikkaa kilpailijat ovat kehittämässä? Mille markkinoille kilpailijat tähtäävät? Ketkä voisivat olla hyviä yhteistyökumppaneita? Mistähän saisin tämän patenttijulkaisun? Jos haluat vastauksia tämänkaltaisiin kysymyksiin, on espacenet-tietopankki välineesi tietoon.
 

Lomakkeet
Suomi.fi -palvelusta löydät useiden eri laitosten viralliset lomakkeet yleensä myös useammassa eri muodossa. Esimerkiksi Starttirahahakemus ja starttirahan jatkohakemuslomakkeet löytyvät täältä. Osan lomakkeista voi täyttää sähköisesti ja tulostaa.

Palkanlaskenta
Palkka.fi -palvelu on tarkoitettu pientyönantajille kuten pienyrityksille ja kotitalouksille sekä erilaisille yhdistyksille ja järjestöille. Palvelu soveltuu palkanlaskentaan, jossa työntekijämäärä on samanaikaisesti keskimäärin 1-5 henkeä.