Pinnalla nyt

  • Vuoden Uusyritys turvaa maakunnan kärkialojen yritysten työvoiman saatavuutta. Lue lisää »
  • Koronavuosi sai yrittäjyydestä haaveilevat toimimaan. Lue lisää »

Koronakeväällä vaikutuksia yritysten perustamiseen – Toimivien yritysten palvelun tarve kuitenkin kasvoi

 

TIEDOTE 25.8.2020

Koronakeväällä vaikutuksia yritysten perustamiseen – Toimivien yritysten palvelun tarve kuitenkin kasvoi

Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-kesäkuun aikana yhteensä 16 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Koronakriisin vaikutuksena yritysten kontaktointi kuitenkin kasvoi noin 32 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kontaktien määrää lisäsi tehty koronarahoitusneuvonta. Perustaminen siirtyi jonkin verran myöhempään ajankohtaan mm. henkilökohtaisten palvelujen ja kaupan alalla. Toisaalta rakennus-, kotipalvelu- ja metsäpalvelualat eivät ainakaan tässä vaiheessa juurikaan kärsineet koronasta.

 

Intoa yrittäjyyteen riittää kriiseistä huolimatta

Patentti- ja rekisterihallituksen tilastot osoittavat, että viime vuoteen verrattuna yritysten perustaminen vähentyi Suomessa pahimpaan korona-aikaan, kun taas huhtikuun lopulta kesäkuun puoliväliin ulottuvalla tarkastelujaksolla uusien yritysten määrä kasvoi vuoden takaisesta. Sama trendi näkyi myös Uusyrityskeskuksissa.

–Irtisanomiset ja lomautukset toimivat jonkin verran myös syynä tehdä elämän muutos ja ryhtyä yrittäjäksi. Lisäksi koronan vaikutuksesta oli havaittavissa paluumuuttoa eteläisestä Suomesta kotipuoleen Savoon arvelee Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen.

Lisää blogikirjoituksia