Pinnalla nyt

  • Vuoden Uusyritys turvaa maakunnan kärkialojen yritysten työvoiman saatavuutta. Lue lisää »
  • Koronavuosi sai yrittäjyydestä haaveilevat toimimaan. Lue lisää »

Uusyrityskeskus palvelee netissä. Liikeidean testauspalvelu on avattu

Kuopionseudun Uusyrityskeskus testaa uutta yrittäjyydestä kiinnostuneille tarkoitettua palvelua. Osoitteessa: www.kuopionseudunuusyrityskeskus.fi/testaa-liikeideasi on lomake, johon testaaja kuvaa lyhyesti oman liikeideansa ja lähettää sen uusyrityskeskuksen asiantuntijoiden arvioitavaksi.

Palvelu on Uusyrityskeskuksen jäsenkuntien Kuopion kaupungin, Lapinlahden, Rautavaaran ja Siilinjärven asukkaiden käytössä.

-Palvelun tavoitteena on tavoittaa entistä paremmin nuoria ja työssä käyviä yrittäjyydestä kiinnostuneita. Viime vuonna 54 prosenttia uusyrityskeskuksen asiakkaista on työssä käyviä ja nuoret ovat nopeasti kasvava asiakasryhmä. Palvelulla pyritään myös yleisesti madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä uusyrityskeskukseen. Asiantuntijamme antavat palautteen liikeideasta ja ehdotuksen seuraavista kehitysaskelista mahdollisimman nopeasti kuitenkin viimeistään viikon sisällä, kertoo toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen.

Pöyhösen mukaan uusien yritysten merkitys työllistäjänä ja taloudellisena toimijana on kasvanut, joten on hyvin tärkeää saada mahdollisimman moni aloittava yrittäjä yritysneuvonnan ja asiantuntijaverkoston äärelle. Uusi palvelu on myös Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen työllisyysteko ja vastaus Nuoret Duuniin hankkeen haasteeseen tehdä työllisyyttä edistäviä tekoja Pohjois-Savossa viikolla 8. Palvelu jatkuu myös viikon 8 jälkeen, jos sille on kysyntää.

Uusien yritysten merkitys taloudessa

  • Perustamisvaiheessa uusyrityskeskuksen kautta vuonna 2017 yrityksen perustaneet yrittäjät suunnittelivat työllistävänsä 414 henkilöä yrittäjät mukaan laskettuna.
  • Vuonna 2016 työllistämisarvio oli 370 henkilöä. Työllistämisarvio kasvoi 11 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
  • Asiakasyritysten yhteenlaskettu liikevaihtoarvio oli 39 miljoonaa euroa, keskimäärin 178 000 €/vuodessa. Investoinnit olivat keskimäärin 30000 €/ perustettu yritys, yhteensä 6,6 miljoonaa euroa.

Luvut perustuvat Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen tekemään selvitykseen asiakasyritysten suunnitelmista perustamishetkellä toiminta-alueellaan (Kuopio, Rautavaara, Lapinlahti, Siilinjärvi).

Lisätietoja:

Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry
Tarja Pöyhönen, toimitusjohtaja
p. 044 388 3085
tarja.poyhonen@uusyrityskeskus.fi

Lisää blogikirjoituksia