Pinnalla nyt

  • Vuoden Uusyritys turvaa maakunnan kärkialojen yritysten työvoiman saatavuutta. Lue lisää »
  • Koronavuosi sai yrittäjyydestä haaveilevat toimimaan. Lue lisää »

Mennäänkö eteenpäin vai jäädäänkö tähän?

Olin vastikään tilaisuudessa, jossa Madventures-kaksikko Riku ja Tunna kertoivat oman yrittäjätaipaleensa alusta ja nykyhetkestä. He kiteyttivät yrittäjyyden ydinajatuksen neljään iihin: intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen. Kiteytys, joka soveltuu mihin tahansa tekemiseen. Yrittäjänä pärjäämisen osalta Riku kuitenkin nosti esille vielä yhden asian – ajoituksen. On selkeä kilpailuetu, kun olet liikkeellä ennen muita. Se on jopa ratkaiseva asia liiketoiminnan kehittämisessä ja menestymisessä.

Myös se totuus, että tuleen ei voi jäädä makaamaan, tuli herrojen esityksestä selväksi. Koko ajan on kehitettävä uutta, annettava luovuudelle tilaa ja varattava siihen myös aikaa. Se on mielestäni arjen pyörityksessä kaikkein haasteellisin osuus. Mistä otan ajan kehittämiseen, kun teen jo nyt 24/7 tai en halua tehdä 24/7? Yhtenä vaihtoehtona on lähteä mukaan verkostoon, jossa varataan yhteistä aikaa kehittämistyölle asiantuntijoiden tukemana. Tähän on tarjolla Kuopionkin alueella useita vaihtoehtoja. Yksi mahdollisuus voisi olla kouluttautuminen kokeneen mentorin tuella ja samanhenkisen verkoston siivittämänä Yrityksen kehittämisohjelmassa. Kannattaa kokeilla.

Rikun Rantalan sanoin ”epämukavuusalueelle heittäytyminen kehittää eniten”. Ei siis kannata jäädä odottelemaan, vaan mennä rohkeasti eteenpäin. Toinen toistamme tukien.

Sanna-Liisa Kiiskinen, asiakasratkaisupäällikkö Kuopion Rastorilla. Autan ihmisiä löytämään omat vahvuuteensa tukemalla, kannustamalla ja lempeästi potkimalla eteenpäin kehittämisen tiellä.

 

Lisää blogikirjoituksia