Pinnalla nyt

  • SUOMEN UUSYRITYSKESKUS VAIKUTTAVUUSSELVITYS Maaliskuu 2019. Lue lisää »
  • Kuopion seudun vuoden Uusyritys 2019 on metsäalan palveluyritys Metsäpalvelu FourForest Oy ja kunniamaininnan saa ProPerro Oy/Koiramekka. Lue lisää »

Yritystoiminnan työkalut

Yrittäjille on tarjolla useita oppaita ja työkaluja, jotka helpottavat niin yritystoiminnan suunnittelua kuin toteuttamista.

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle kokoaa yhteen kaiken tarvittavan tiedon helposti omaksuttavassa muodossa. Opas on toteutettu yhteistyössä uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten sekä -yhteisöjen kanssa. Päivitämme oppaan kerran vuodessa, joten voit olla varma, että saat perustamisoppaasta ajantasaista tietoa.

Tutustu oppaaseen:

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2019

HUOM! Saat Perustamisoppaan yritysneuvontakäynnillä, mutta voit myös halutessasi noutaa opaskirjan  toimistoltamme jo aiemmin ryhtyessäsi laatimaan liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmia.

Selko-opas yrittäjyyteen (Perustamisopas selkokielellä)

Muut yrittäjän oppaat

Kun suunnittelet asiantuntija-, elintarvike-, tai ravintola-alan yritystoimintaa – saattaa seuraavista oppaista olla hyötyä:

Asiantuntijayrittäjyyden suunnittelijan pelikirja on tehty OiLi ja OSSI yrittäjyyshankkeiden kokemusten ja oppien yhteenvetona tukemaan asiantuntijayrittäjyyden suunnittelua ja yrittäjyyteen valmistautumista.

Tälle Elintarvikeyrityksen perustaminen & toiminta (Evira) sivustolle on koottu tietoa elintarvikeyrityksen perustamisesta ja toiminnasta.

Tähän Ohjeita kahvilan tai ravintolan perustajalle -oppaaseen on koottu tietoja ja käytännön neuvoja, jotka huomioimalla toiminnan käynnistyminen sujuu mahdollisimman hyvin ja yllätyksittä ja yhteistyöstä viranomaisten kanssa tulee sujuvaa heti alusta lähtien.

Yrityksen perustaminen on yrityksen perustamista sivutoimiyrittäjällekin.  Oppaassa sivutoimiyrittäjälle kerrotaan tärkeistä asioista, joihin sivutoimisena aloittavan yrittäjän on erityisesti syytä kiinnittää huomiota.

Voit myös ostaa jo valmiin, toimivan yrityksen.

Ohjeita ”bisneksen” ostajalle oppaan avulla voit jäsentää omaa ajatteluasi sekä selkiyttää terminologiaa ja ajatusmaailmaa, joka yrityksen ostamiseen liittyy.

Kun pohdit, millaista hyötyä tilitoimisto voi tarjota liiketoiminnallesi? Lue tästä Näin ostat talouspalveluita tilitoimistolta -oppaasta, kuinka onnistua tilitoimistopalvelujen ulkoistamisesta.

Sähköiset palvelut ja työkalut

Liiketoimintasuunnitelman sekä myynti-, investointi- ja kannattavuuslaskelmien tekemiseen saat työkaluja seuraavista linkeistä:

Laadi jo ennen neuvontaan saapumistasi alustava liiketoimintasuunnitelma, jossa kerrot mitä, miten ja kenelle olet yritystoimintaasi suunnittelemassa. Voit hyödyntää seuraavia suunnitelma- ja laskentapohjia:

Alustava liiketoimintasuunnitelma -pohjan voit tallentaa suoraan koneellesi ja laatia suunnitelmat otsikkojen ja kysymysten ohjaamina.

Kannattavuuslaskelma  -pohjan avulla lasket/arvioit yritystoiminnan kannattavuutta tavoitetuloksen kautta. Tavoitetulos tarkoittaa yrittäjän oman yritystoiminnan nettotulotarvetta. Saat sen, kun arvioit kuinka paljon rahaa tarvitset kuukaudessa henkilökohtaisiin menoihin (asuminen, ruoka, vaatteet yms.). Tavoitetulosta voit myös arvioida työsuhteessa saamasi nettopalkan avulla.

 

Suomi.fi -palvelusta löydät useiden eri laitosten viralliset lomakkeet yleensä myös useammassa eri muodossa. Esimerkiksi Starttirahahakemus ja starttirahan jatkohakemus lomakkeet löytyvät täältä. Osan lomakkeista voi täyttää sähköisesti ja tulostaa. Voit laatia liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat tällä sivustolla kirjautumalla palveluun pankkitunnukslla.

Palkka.fi -palvelu on tarkoitettu pientyönantajille kuten pienyrityksille ja kotitalouksille sekä erilaisille yhdistyksille ja järjestöille. Palvelu soveltuu palkanlaskentaan, jossa työntekijämäärä on samanaikaisesti keskimäärin 1-5 henkeä.

Rahoitussuunnittelu (Finnvera)

Tavaramerkki.fi

Toimialapalvelu (TEM)

Verohallinto - www.vero.fi

Yrittäjän ABC (Suomen Yrittäjät) Täältä paljon tietoa yrittäjäksi aikovalle ja toimiville yrittäjille.

Yritysten perustamislomakkeet ja rekisteröinti (YTJ) Tältä verkkosivustolta löydät kaikki tarvitsemasi ohjeet, miten voit tehdä ilmoituksen PRH:n kauppa- tai säätiörekisteriin, Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintä- sekä työnantajarekisteriin.

Yritystulkki-palvelu Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Yritystulkin käyttö on maksutonta. Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan yrityspalvelut tarjoavat palvelun alueen yrittäjien käyttöön.

Ytj-tietopalvelusta löydät tiedot kaikista Suomessa rekisteröidyistä yrityksistä ja yhteisöistä. Palvelussa voit tehdä hakuja useilla eri määritteillä, kuten mm. perustajan nimellä, yrityksen nimellä, Y-tunnuksella jne. Palvelussa voit esimerkiksi tarkistaa, onko suunnittelemasi yrityksen nimi jo käytössä.

Yrittäjäksi Suomeen -oppaat / Entrepreneur Guides

In English / Englanniksi .pdf 2018

På svenska / Ruotsiksi .pdf 2018

По-русски / Venäjäksi .pdf 2016

باللغةا لعربي / Arabiaksi .pdf 2011

Eesti keeles / Viroksi .pdf 2011

中文版 / Kiinaksi .pdf 2011

Français / Ranskaksi .pdf 2011

Türkçe / Turkiksi .pdf 2011

Af Soomaali / Somaliaksi .pdf 2011

کردی / Kurdiksi .pdf 2011

Suomeksi 2011